Hengeler Mirreweenterhoarn bloazers

Midwinterhoornblazen Hengelo

Concerten

Bij onderstaande concerten worden de bezoekers verwelkomd door de klanken van onze midwinterhoorns.

Twents Jeugd  Symfonieorkest (TJSO)

Het Twents Jeugd  Symfonieorkest (TJSO) o.l.v. dirigent Carl Wittrock zal een serie aan kerstconcerten verzorgen. Het concert in Hengelo is op vrijdag 15 december.
Het TJSO presenteert samen met solisten en het jongerenkoor van Twickelcollege Hengelo een zeer gevarieerd en bekend kerst repertoire zoals een Christmas Overture in Broadwaystijl, A Most Wonderful Christmas en Let Them Know It’s Christmastime. Meer info

Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor (KHMK)

Het Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor o.l.v. Jacco Camphens organiseert dit jaar een kerstconcert in de Kristalkerk in Hengelo. Pianist is Wouter Munsterman. Medewerking wordt verleend door Koorschool Lambertus o.l.v. Louis ten Vregelaar en Maaike Dessens op blokfluit. Meer info

Start midwinterhoorn seizoen

start van het midwinterhoorn seizoen

Zondag 3 december is de start van de advent en traditioneel ook de start van het midwinterhoorn seizoen.
Ook dit jaar laten de Hengeler Mirreweenterhoarnbloazers weer van zich horen.

Op verschillende plaatsen in Hengelo kan ’n Oaln Roop gehoord worden. Bijvoorbeeld door blazers die in de buurt van hun huis blazen en elkaar vervolgens “antwoord” geven. Maar ook op diverse locaties in Hengelo en omgeving, zoals rond verschillende vijvers, de Oeler Watermolen, Lonnekermeer, etc.

Tijdens start van het midwinterhoorn seizoen zijn we op zondag 3 december op Buitenplaats de Houtmaat in Hengelo. Kijk in onze activiteitenkalender voor alle activiteiten die we dit seizoen hebben.

Oefenavonden

Tijdens de oefenavonden op de dinsdagen in november kan er binnen geoefend worden. Dit is ook een mooie gelegenheid om het blazen te leren. We maken hiervoor gebruik van een ruimte in MFA ’t Berflo, Apolloplein 1 in Hengelo.

Tot aan het begin van de advent bieden wij de gelegenheid om binnen te blazen, onder begeleiding van ervaren blazers. Zodat de blazers er weer helemaal klaar voor zijn als het seizoen start.
(foto’s zijn van vorig jaar)

Oeler Watermolen

Op zondag 9 december 2019 waren we te gast bij de Olde Meule in Oele. Samen met dansgroep Twense Leu en een harmonica groep hebben we er een mooie middag van gemaakt.

De watermolen was in bedrijf, er werd volop snert verkocht voor een goed doel en regelmatig hoorde je onze midwinterhoorns over het Oeler landschap

Hengeler Bloazers op TV

Op 5 december heeft EditieNL aandacht besteed aan het midwinterhoornblazen. Op onze oefenavond heeft de filmploeg opnames gemaakt en interviews gehouden. De presentator heeft zelf ook nog geprobeerd te blazen.

Verder kun je ook nog zien hoe een hoorn gemaakt wordt. Hiervoor is de TV-ploeg in de werkplaats van een van onze leden geweest.

Via deze link kun je de uitzending terug zien, het item begint op 10:40 minuten.

Hengeler Mirreweenterhoarnbloazers op TV

Vandaag, dinsdag 3 december, zijn er opnamen gemaakt voor het RTL televisieprogramma EditieNL. Tijdens onze oefenavond op De Houtmaat was een cameraploeg aanwezig, deze heeft diverse opnames gemaakt en een paar leden geïnterviewd waaronder ons jongste lid Thijs Brinkman. Ook de interviewer heeft nog een poging gewaagd.

De uitzending is donderdag 5 december 2019, 18:10 uur EditieNL, RTL4.

Ons jongste lid Thijs Brinkman blaast voor de camera en wordt geïnterviewd.
Ook de interviewer probeert het een keer.